Здравейте, нов съм тук, но се надявам на вашата помощ. Знам че имаше такава тема, но не можах да я открия и затова реших да пиша, че вече не се издържа. От около 2-3 седмици колата ми (156 2.4 ЖТД 99г.) започна да угася в движение като и подам рязко газ. отначало го правеше рядко, но вече при всяко подаване на газ. интересното поне за мен е че на място мога да я форсирам колкото си искам без да изгасне. Знам че най-добре е да я донеса до София тази кола, но аз съм от Силистра и няма как в това и състояние. Тук ми я закачаха в сервиз с лаптоп и четоха грешки, но показва само “PO191-датчик за налягани на горивото-некоректен сигнал“ и нищо друго. Налягането на помпата за високо налягане е нормално според тях и в норми (около 1600 атмосфери). налягането на помпата за ниско налягане в резервоара беше окоро 1 атмосфера и вдигаше 400 грама за 30 секунди а според тяхния софтуер трябвало да е около литър и 2,5 атмосфери. Смених я но не се реши проблема. Новата обаче и тя не качва около литър за 30 секунди а около 850 грама. Сега ме карат да сменям датчик за налягането в горивната шина (рейка), но той е скъп и ми се струва неудачно да сменям всичко по колата на принципа на изключването. горивния филтър също е сменен. Започна и да пали по-трудно - след няколко завъртания и някак си все едно се усеща възпламеняването във всеки един цилиндър. Турбото започва да надува плавно от около 1300 оборота, така че ми казаха че си е наред. изгарянето било отлично и отхвълят скапан дебитомер. след като изгасне трябва да върна колата от контакт за около 2-3 секунди и след това пак пали все едно нищо не се е случило. Ако не върна контакта и не я оставя не пали.Иначе ако има достатъчно дълъг път и без препятствия мога да я ускоря плавно без да подавам рязко газ и до 170-180 км. без да изгасне. Ако съм написал нещо неправилно, моля не ми се смейте - тепърва научавам за разни датчици, помпи и дебитомери. Всъщност пропуснах да кажа че преди 2 месеца сменях помпа за високо налягане, не знам дали е от значение. Повредата в нея беше износен лагер и някаква ос и накрая потече нафта от семерината и. от там пък стружките които са се отделяли при триенето на лагера са отишли в резервоара и ги е засмукала електрическата помпа и затова сега я сменям
. Помпата за високо налягане я ремонтираха във Варна в БОШ и си има една година гаранция, но те твърдят че не е от нея.

Comment