Известие

Collapse
No announcement yet.

Гаснене при подаване на газ в движение 2.4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гаснене при подаване на газ в движение 2.4 JTD

Здравейте, нов съм тук, но се надявам на вашата помощ. Знам че имаше такава тема, но не можах да я открия и затова реших да пиша, че вече не се издържа. От около 2-3 седмици колата ми (156 2.4 ЖТД 99г.) започна да угася в движение като и подам рязко газ. отначало го правеше рядко, но вече при всяко подаване на газ. интересното поне за мен е че на място мога да я форсирам колкото си искам без да изгасне. Знам че най-добре е да я донеса до София тази кола, но аз съм от Силистра и няма как в това и състояние. Тук ми я закачаха в сервиз с лаптоп и четоха грешки, но показва само “PO191-датчик за налягани на горивото-некоректен сигнал“ и нищо друго. Налягането на помпата за високо налягане е нормално според тях и в норми (около 1600 атмосфери). налягането на помпата за ниско налягане в резервоара беше окоро 1 атмосфера и вдигаше 400 грама за 30 секунди а според тяхния софтуер трябвало да е около литър и 2,5 атмосфери. Смених я но не се реши проблема. Новата обаче и тя не качва около литър за 30 секунди а около 850 грама. Сега ме карат да сменям датчик за налягането в горивната шина (рейка), но той е скъп и ми се струва неудачно да сменям всичко по колата на принципа на изключването. горивния филтър също е сменен. Започна и да пали по-трудно - след няколко завъртания и някак си все едно се усеща възпламеняването във всеки един цилиндър. Турбото започва да надува плавно от около 1300 оборота, така че ми казаха че си е наред. изгарянето било отлично и отхвълят скапан дебитомер. след като изгасне трябва да върна колата от контакт за около 2-3 секунди и след това пак пали все едно нищо не се е случило. Ако не върна контакта и не я оставя не пали.Иначе ако има достатъчно дълъг път и без препятствия мога да я ускоря плавно без да подавам рязко газ и до 170-180 км. без да изгасне. Ако съм написал нещо неправилно, моля не ми се смейте - тепърва научавам за разни датчици, помпи и дебитомери. Всъщност пропуснах да кажа че преди 2 месеца сменях помпа за високо налягане, не знам дали е от значение. Повредата в нея беше износен лагер и някаква ос и накрая потече нафта от семерината и. от там пък стружките които са се отделяли при триенето на лагера са отишли в резервоара и ги е засмукала електрическата помпа и затова сега я сменям . Помпата за високо налягане я ремонтираха във Варна в БОШ и си има една година гаранция, но те твърдят че не е от нея.
    156 2.4 JTD '99

Без дигностика си е гадаеене почни по датчици1:

1. Датчик на Хол на разпределителния - тества се като на самара. В английските форуми пашат за подобни проблеми при топъл двигател.

2. Датчик на маховика - трябва да е 850 ома

3. Дебиломер - с изключен не би трябвало да има проблеми

4. МАП - много гадости се събират - почисти го. Иначе трябва да е около 4,5 киоома

5. Виж си кабелите за подгряване на нафтата, двойния кабел към помпата за високо

Ако не стане намери си диагностика. Всичко друго е гадаене и предполагане.

Comment

В тази тема пише за 1.9 JTD. http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=11672

Comment

Нямам идея какво е МАП, но дано тези дето ми разглабят колата да имат. А за диагностиката го знам, но най-близко са ми Варна или Русе, но на ход няма как да я закарам до там, а и никъде не прочетох в тези градове да има някой който да ми направи диагностика
        156 2.4 JTD '99

Comment

Помпата високо налягане не съм чувал да се ремонтира Може и да пренадува колата и затова да гасне. Диагностиката е задължителна
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

и аз не бях чувал, но ми изкараха оригинален ремонтен комплект на бош и ми смениха лагера и тази ос и ми дадоха 1 година гаранция. а после научих че можело да върна старата и срещу 280 лв. да ми дадат рециклирана пак с гаранция.
            156 2.4 JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от DidoVM
              и аз не бях чувал, но ми изкараха оригинален ремонтен комплект на бош и ми смениха лагера и тази ос и ми дадоха 1 година гаранция. а после научих че можело да върна старата и срещу 280 лв. да ми дадат рециклирана пак с гаранция.
              Препоръчвам ти да отидеш да диагностика първо. Там да видят каква грешка е записана. Не видях да си писал, но предполагам, че като ти угасва ти светва и лампата 'инжектор' Добре би било, ако има записана грешка в налягането на горивото, да се пробва с друга помпа как ще се държи. Това с ремонта нещо не ми звучи много така...
              _______
              146 JTD - ex
              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Само това е грешката която дава - “PO191-датчик за налягане на горивото-некоректен сигнал“ - нищо друго.
                156 2.4 JTD '99

Comment

Има разлика и дагностичното оборудване - тука един специаист от фоурма ходи по сервизи и му вадеха по 1-2 грешки и му разправяха, че колата е 6+.

Да ама не вървеше. Бат Бобо му изкара май около 8 грешки.

Comment

Кажи с колко гориво в резервоара караш....1/2;1/3; 2/3....?

Comment

Първоначално публикувано от viliivanov
                      Кажи с колко гориво в резервоара караш....1/2;1/3; 2/3....?
                      ами поддържам в резервоара винаги около 15-20 литра.
                      Откачихме кабела на дебитомера за проба - никакъв ефект - пак гасне. Започвам да мисля за платформи и да я нося някъде до по-голям град където да и направят диагностика, че тук няма кой. Обаче най-близко са ми БОШ сервизите във Варна или Русе, а други сервизи в тези градове не знам.
                      156 2.4 JTD '99

Comment

пробвай с това... Напълни с дизел поне половината резервоар, даже и повече може да е от подкачващата помпа Моята гаснеше над 2000 об/мин
                        и се оказа помпа за ниско налягане- тазаи в резервора, подкачващата демек.... препоръчително е да се кара дизел с повече гориво заради финните отвори на дюзи, помпи и т.н. Ниското количество в резервоара предизвиква засмукване на секви боклуци които се мотаят из резервоара
                        Дано да е от това!

Comment

[quote="viliivanov"]пробвай с това... Напълни с дизел поне половината резервоар, даже и повече може да е от подкачващата помпа Моята гаснеше над 2000 об/мин
                          и се оказа помпа за ниско налягане- тазаи в резервора,

Вече я смених - писах го още в началото, макар че и новата не е много в норми според момчетата дето ми ровичкат колата. качвала с около 150 грама по-малко от нормата - това да ли може да е проблем?
                          156 2.4 JTD '99

Comment

Колко струва този датчик за налягането на горивото?
                            От Голямата помпа не може да "пренадува". Нали за това служи регулатора на налягане.
                            По този описан проблем или е въпросния датчик, който ти е излезнал като грешка, или регулатора на налягане!
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Може да не пренадува нафтата, а въздуха! т.е Мапа

Comment

Working...
                              X